dijous, 25 d’octubre de 2007

Discriminació del Patinatge Artístic

Copio una carta/denúncia que ha penjat la Sílvia Nohales -actual entrenadora del CPA Vilafranca- a un fòrum de patinatge artístic.

Ho faig per donar-li tot el meu suport i contribuir en la difusió d'aquesta queixa. Ja sabeu que he patinat tota la vida fins fa ben poquet, i també he estat entrenadora durant 6 anys, i aquest any em torno a posar les botes.

Doncs bé, la situació ja està explicada a la carta així que no em repetiré, però m'adereixo a la "protesta", ja que és insuportable aquest menyspreu que sempre hem patit les de patinatge artístic.

De totes maneres, mai fins ara havia arribat fins aquest punt. Ni tant sols mentre el Vilafranca va passar el seu moment més dolç, i estava entre els clubs punters de la Divisió d'Honor -sí, sí, a mitjans dels 90-, que era quan jo patinava, no hi havia cap problema perquè el Vilafranca de patinatge tingues pista, i fins i tot jo hi patinava amb el Club Patí Sant Ramon. I ara doncs, què passa?

[EDITO - 20:40h]
He d'admetre que he copiat la carta immediatament després de llegir-la, sense ni meditar-ho massa ni consultar-ho. I ho dic perquè ara, un cop he arribat a casa, he estat pensant pel camí sobre el tema. I suposo que la reacció directa de posar-ho ha estat perquè m'ha afectat directament com a expatinadora, i tinc molta confiança en la Sílvia.

I això ho dic perquè, no tinc ni idea de quina pista s'han quedat, i no em sona cap pista a Vilafranca en tant males condicions, però de totes maneres ho consultaré. A part, que el tema en sí, és que es tracta del Club Patí Vilafranca en els dos casos: hoquei i patinatge, i és aquí on trobo la discriminació. Pel que fa a pista jo també he entrenat en llocs pèssims, però això passa a qualsevol esport/categoria que no estigui ben "patrocinat" o "adoptat".


Discriminación del patinaje:
Hola a todos soy silvia nohales.
Como podeis ver, nunca he entrado en este foro pero considero que después de lo que está pasando, la mejor manera de denunciarlo es aquí.
estoy de entrenadora en el CLUB PATINAJE ARÍSTICO VILAFRANCA, en BARCELONA.
después de llevar más de 25 años de funcionamiento del club de patinaje y con más de 50 fichas, el ayuntamiento ha decidido dar en exclusividad las instalaciones municipales de la pista polideportiva a una entidad que es el hockey tradicional, el cual cuenta solo con 8 equipos.
Nos encontramos a niños de hockey de 4 años entrenando en la pista polideportiva ( 7 niños por hora) mientras que nuestras patinadoras tienen que ir a una pista dentro de una zona industrial, sin gradas, sin cerrar, sin vestuarios y sucia.
El motivo de esta carta és denunciar esto ya que el ayuntamiento no nos escucha.
Tambien agradeceria que me dierais ideas o incluso direcciones de diarios para enviar la noticia i denunciar esto.
Considero que no solo se nos trata mal por ser un deporte minoritario sinó que se nos está haciendo una discriminación sexual.
Muchas gracias.

6 mossegades:

Anònim ha dit...

Tot i poder sonar estúpid, trobo lamentable fer servir l'excusa de la "discriminació sexista" per a qualsevol xorrada. Nosaltres portem anys reclamant un lloc per a entrenar futbol sala (un esport bastant més conegut) i només aconseguim patis de col·legi, al descobert i òbviament sense vestuaris.

És, senzillament, una qüestió de números i poder de pressió. Mentar la "discriminació sexual" a la lleugera només perjudica les dones que realment estan discriminades

laie ha dit...

Sé el què vols dir, i ho comparteixo, per en aquest cas, no ho tinc del tot clar.

Un segon, que vull ediatar.

Puskas ha dit...

Completament d'acord amb el Meleno. A més a més em sembla lamentable dir que unos nens de quatre anys gaudeixen de bones instal.lacions. O la solució és que els nens entrenin a l'abocador?

laie ha dit...

No, no, per descomptat queixant-me d'una discriminació no en voldria fer una altra.

El problema és que aquella pista sempre s'ha pogut compartir entre patinatge i hoquei, i fins i tot categories grans d'un altre club, i no entenc com 8 sols equips poden abarcar tota l'exclusivitat de la pista.

Ja dic, que preguntaré què ha passat, i per què aquesta descisió...

laie ha dit...

A més no es tracta de qualsevol xorrada. es tracta d'un esport ja que en té prou en ser minoritari (aquí sí que no hi podem fer res de res), sinó de les mofes i humiliacions que s'emporta aquest esport er part de molta gent. I ho he patit en primera persona. Aquí, molta gent del hoquei es mofa del patintge artístic i ens veuem com "les animadors" o les nenes que fan d'"hostesses" del hoquei. no dic que tothom tingui aquesta mentalitat, però us asseguro que és força extesa.

I tornant al tema dels nens de quatre anys, m'he rellegit la carta i tens raó que sembla que els menysprei a ells. Però sincerament no crec que sigui aquesta la intenció, sinó de fer entendre que si les desicsions s'han près per "importància" del club, dir que el hoquei actualment a Vilafranca està en hores baixes mentre que el patinatge no ho està. I que tampoc crec que sigui motiu suficient per adquirir per part de cap dels dos, les pistes en exclusivitat.

Joer, si és que no volia dir res més fnis que no m'expliquin com està el temà, però no em deixeu callar ;)

Martouf ha dit...

A mi me gustaria comentar, que no creo que sea lamentable comentar un hecho que pasa dia si y dia tambien. Y negarlo lo hace mas grave.

Decir que no creo que quiera que los niños que entrenan a la hora que les tocaria a ellas, se vaya a otro sitio, sino que el ayuntamiento no les a dado ningun criterio para que les hechen fuera a patadas, algun explicacion tendra.

y referente a lo del Futsala, no creo que sea un deporte mayoritario, y por lo de la pista no es que podamos tocar campanas, pero sinceramente no nos hemos movido mucho ultimamente...