dissabte, 18 d’agost del 2007

Festa Major Vilafranca 2007 - concerts

L'altre dia vaig posar el cartell de l'espai Moritz amb els concerts que se suposa que han de ser a la zona esportiva. doncs bé, avui, he vist que a la fura, explicaven que el concrt de "los inhumanos" serà a la Rambla Sant Francesc... haurem d'esperar la sortida de la Capta per assegurar-nos-en!

Us copio aquí tot sencer, la descripció dels espectacles segons la Fura. Ja veurem.


Discípulos de Otília: Aquest grup barceloní portarà a Vilafranca, després del pregó de festa major (28 agost), la seva música ska apta per a tots els públics, amb ritmes vius i contagiosos. Un grup que compleix quinze anys, que va sorgir de la Barcelona olímpica i que ha anat evolucionant al llarg dels anys. En aquest període ha publicat quatre CD, des del primer Otílicos perdidos (1997), fins al darrer Wateke (2004), i ha pres part en més de mil concerts.



La Salseta del Poble Sec actuarà per la festa major. La Salseta portarà el 29 d’agost a la rambla de Sant Francesc el bo i millor del seu repartori ara que fan 30 anys. Josep Vercher i Salvador Escribà van fundar l’orquestra amb motiu d’una festa electoral al barri del Poble Sec, l’any 1977.


L’Agrupación Cultural Banda de Música Ciudad de Irún actuarà per la festa major. Es tracta d’una formació amb setanta músics, alguns dels quals professionals, amb un repertori extens i variat. Ja havia actuat a Vilafranca els anys 1993 i 1995. La banda va néixer a mitjans segle XIX, si bé ha canviat de nom en diverses ocasions. La presentació oficial serà en un escenari que es muntarà a la rambla de Nostra Senyora, davant del Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès (entitat que patrocina la banda), a les 11 del matí del 29 d’agost.



El 30 d’agost, la rambla de Sant Francesc quedarà petita per acollir el retorn del grup de pop-rock més divertit i fresc del panorama musical, Los Inhumanos. Aquesta formació valenciana creada fa més de 25 anys farà un repàs als seus èxits com Que difícil es hacer el amor en un Simca 1000 i noves cançons.

El show d'Apache és garantia total d'èxit en qualsevol programació i es pot considerar el millor espectacle de pop rock en directe del qual es pot gaudir actualment als escenaris. Apache actuarà a la plaça de l’Estació el dia 30 d’agost.

Smoking Stones
, un dels millors grups actuals que interpreten els temes dels Rolling Stones, actuaran en el concert del 30 d’agost a la plaça de l’Estació. Aquest grup català versiona les cançons de la banda de Mick Jager i les satàniques majestats.



El grup mallorquí Antònia Font farà el 31 d’agost un dels concerts centrals de la festa major. Interpreta un tipus de música alegre, divertida, un pop actual que ha fidelitzat un públic incondicional. Al seu primer treball discogràfic, titulat Antònia Font (1999), se n’hi han sumat quatre més, essent l’últim Batiscafo katiuscas (2006).


Un dels concerts que pot arrossegar més públic és el que protagonitzarà el grup barceloní Macaco, nascut l’any 1997 i que ja porta al darrere quatre CD, des del seu primer El mono en el ojo del tigre (1999), fins al darrer Ingravitto (2006), amb cançons en cinc idiomes. El grup fa una mescla de sons moderns i tradicionals de diferents contrades, amb ritme i força protagonisme de les guitarres acústiques. El dia 1 de setembre.


La banda de jazz barcelonina La Vella Dixieland actuarà l’1 de setembre a la plaça de Sant Joan. La Vella Dixieland és un cas inèdit dins del panorama musical d'aquest país. Fundat l'any 1980, el grup va formar-se com una reunió d'amics per tocar la música que més els agradava: el jazz clàssic. Des d'aleshores ha tingut una progressió constant: es va professionalitzar l'any 1981, ha enregistrat vuit discos, ha realitzat més de 1.800 actuacions i ha participat en els millors festivals de jazz del món.


El grup Percussiocat serà a Vilafranca l’últim dia de la festa major, 2 de setembre, en una cercavila pels carrers del centre de la vila. Els 150 timbals del grup es dividiran en dues cercaviles simultànies, que sortiran de davant de la biblioteca Torras i Bages i confluiran al cap d’una estona a la plaça de la Vila.



Falten tots els actes de cada any (ball de gralles!), que no per això són menys esperats, al contrari, però com que ja els sabem o els podem consultar al programa de l'any passat a la web, crec que ja tenim una bona idea de com anirà això aquest any!

N'hi ha per a tothom!!! Bona festa major... que això ja fa olor de pólvora!!!! :D

1 mossegades:

Anònim ha dit...

caram laie, gracies a tu em sento mes a prop de casa.

que ja ha passat la capta?