dimarts, 28 d’octubre del 2008

Banc de Sang a Vilafranca

Com és habitual cada primer dilluns de mes, el Banc de Sang i Teixits serà a Vilafranca per tal que tothom qui ho desitgi pugui fer donació de sang. El proper dilluns dia 3 de novembre la Unitat Mòbil serà a la plaça del Penedès, de les 10 del matí a 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 9 del vespre.

Cada vegada fa falta més sang i tothom, un familiar o una amistat en pot necessitar. A dia d'avui només el 30% de les persones que poden donar sang ho fan. Tanmateix, abans de fer els 75 anys, més del 70% de la població haurà necessitat sang o els seus derivats. La sang és una de les poques coses que no es poden fabricar. Aquesta situació fa que sigui molt important el màxim nombre de persones, entre 18 i 65 anys, sanes i de més de 50 kg, s'acostin a la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits que el primer dilluns de cada mes és a Vilafranca, a banda de les donacions trimestrals que s'organitzen els mesos de març, juny, setembre i desembre i alguna més d'extraordinària al llarg de l'any.
[Font]

Admeto que a mi em va costar molt, i me n'arrepenteixo de no haver-ho fet abans, per això animo a tothom a fer-ho. No costa res... només una estoneta, ni tan sols fa mal, i et donaran un petit refrigeri en acabat. Dóna sang!