dissabte, 23 de febrer de 2008

puntuacions

Bé, finalment he pogut passar les puntuacions [PDF]* del Campionat de Catalunya de grups xou, que es va celebrar el cap de setmana passat. I com que al meu voltant, no tinc a gaire gent amb qui parlar de patinatge, i encara no he començat amb el projecte de web, em desfogaré aquí:

En grups grans:

Crec que Olot es segueix mereixent l'or, tot i que certament s'ha notat el relleu generacional. Algun petit error (una caiguda vaig veure), i potser per l'edat, però es notava una diferència en la presència a la pista. Això sí, la resta de coses a la mateixa alçada de sempre: vestuari, coreografia, la manera única que té Olot d'ocupar la pista...

El Masnou em va encantar. El vaig trobar una passada, ben patinat (com sempre), molt fi i elegant però amb força. Hi ha qui diu que el va avorrir... a mi gens, i el tema molt original. Preciós.

El Reus em va agradar, però sincerament m'esperava una mica més; potser pel fet que me l'havia anat imaginant. No ho sé, tot i que corrien, no em donava la sensació de velocitat que esperava. Però digníssim de pòdium.

Tona... puntuació una mica exagerada. La idea era original i el vestuari els feia graciosos, però el vaig trobar molt estàtic i sense gaire dificultat. De fet, em va agradar més la Pols negra de Bescanó, que sense destacar especialment, em van agradar molt.

La nena i l'ocell de l'Aulet no em va acabar de convèncer, se'm va fer un pèl lent i avorrit, però es notava ben treballat. Aquest cop però, també hauria intercanviat la posició amb el G.E.I.E.G. amb el seu Art i moviment.

St. Just i el Lluçanès no van estar malament. Any rera any tenim més nivell i competir amb grups consolidats és difícil. Anys enrere els cuers de les classificacions tenien un nivell molt més baix. Igual que el Reus de Esculls de corall, que competien amb els grans del Club i que, ja de petits comencen a formar per a xou, tot i que em va semblar bastant estàtic.


En grups petits:

Crec que aquest any és el més fluix per a aquesta modalitat. Sant Celoni es desmarca de la resta, que no és difícil amb el seu patinatge, i el tema i la coreografia estaven bé, però m'ha faltat alguna cosa... indiscutible or, però el seu propi llistó no l'han superat.

Blanes i Llagostera tenen les places merescudes, els dos em va agradar però no molt especialment. Així doncs, el campionat permetia a unes joveníssimes "grammes" del Pentagrama classificar-se per a l'Estatal.

El Sant Bonaventura el vaig trobar massa puntuat. Estava bé, però no l'hauria posat davant del Cambrils -que també va estar bé-. No ho sé, començava bé, el vestuari està molt treballat i ajuda visualment, però no em va agradar com seguia la història.

El Penedès portava una idea divertida, però molt al meu pesar -són del meu poble!- el vaig trobar fluixet. La Fontana de Trevi era impressionant, per l'escena inicial i final i el vesuari, el ball normalet.

La Mutació de la Fundació no em va agradar gaire, la idea vull dir; de fet el seus propis cadets els superaven, però entenc que per patinatge es poséssin davanant de la Clau de Bordeta, però que estava molt treballada, un vestuari molt vistós -que incòmode devia ser!- i millorats respecte l'any passat (igual que el Bonaventura).

La història d'un mim i la bruixa novata no eren especialment originals, però eren molt correctes; com deia abans, prou bé per estar a la part baixa de la classificació, així com St. Cugat i Esplugues sent més fluixets, sí que van ser originals.


I els cadets:

Pel contrari dels grups petits, trobo que el nivell de cadets estava altíssim. De totes maneres, tampoc vaig veure tots els grups, ja que vaig tenir problemes "cangurils" a la hora de berenar.

L'altra cara de l'Aldea i la Fundació Vilanova em van agradar moltíssim. De fet no tinc clar si hauria sabut triar-ne a un dels dos pel primer lloc, però potser ho haruia fet al revés.

El Blanes s'estima, enguany regna l'amor en el club; però no recordo gaire (estava una mica distreta amb la canalla) la coreografia, només que portaven uns retrats de patinadors (crec que tots de Blanes) i en feien un homenatge. Suposo que seria emotiu.

El que va saber molt de greu, és haver-me perdut el concert de piano del Reus, ja que les entrena l'Elena i veient el què va fer l'any passat amb els espantaocells, en tenia moltes ganes.

Clar que la meva memòria és de peix, i a una setmana del campionat ja no recordo amb tant detall cada un dels balls, i que evidentment això és una valoració personal i general sobre les idees i la vistositat dels grups, no tècnica ni exacta. No sóc jutge ni ho pretenc, però és una modalitat que he viscut des del seu naixement, que la he practicat i que per què no dir-ho... enyoro moltíssim fer-ho.

*Les puntuacions les vaig apuntar allà mateix al programa, pot ser que hi hagi algun error, així com que en falten un parell que no vaig sentir (la megafonia no se sentia molt fort i el soroll de la gent... que una és humana!), però com que no he trobat res més enlloc, a veure si ajuda a algú.

2 mossegades:

Martouf ha dit...

totalmente de acuerdooo!!

:)

VRS ha dit...

en cadets merescut trionf del club patí aldea, me va agradar molt. i weno felicito la teva pagina ke magrada molt i ma servit dajuda
gracies