dijous, 19 de juliol de 2007

Final de carrera a Punta Cana


Isla Saona
Cargado originalmente por laie023
Recupero una entrada de l'antic blog, que tot seguit us enganxaré aquí. Ho faig per dos motius: provablement aviat el tanqui, i la finalitat d'aquesta entrada era informar a tot aquell qui estihui en la situació que estava jo abans de marxar, i així doncs, no es perd.

Per altra banda, m'he fet membre d'un grup de flickr de viatges, que funciona paral·lel a un fòrum de viatges. Hi compartiré la informació, així que no voldria que d'aquí quatre dies es trenqués el link.

No és una crònica del viatge en sí, simplement vaig intentar resumir tot allò d'interès útil pel viatge. I com no, si algú en vol saber res més, no tinc cap problema en contestar.

Aquí va:

Viatge a Punta Cana. Febrer 2007

Coses a remarcar d'un viatge final de carrera a Punta Cana (grup de 13 a tot inclòs)

Volia fer un comentari extens i detallat del viatge, per tal d'intentar ajudar a persones que, com vaig fer jo abans de marxar, busquen desesperadament per internet qualsevol tipus d'informació o opinions de gent que ha havia viatjat a la República Dominicana. Però si algú en volgués més infromació, doncs un mail i explico el què fagi falta.

El vol…
No es fa tan llarg com em pensava. El pitjor del pont aeri és l'espera per fer el transbord, ja que Bcn-Madrid no arriba a tres quarts d’hora. I el vol a Punta Cana, doncs bé, entre la gent i les pel·lícules…podria ser pitjor, això sí, una mica de turbulències, que a la gent que viatja poc, com jo, fan patir una miqueta.

Punta Cana
Només arribar, sembla que entris a Port-aventura: l’aeroport són cabanyes tipus polinèsia, pagues l'entrada i et trobes unes senyoretes molt mones i amb el vestit tradicional que es fan foto amb TOTHOM qui entra al país. Foto que a la sortida, et venen.

Aeroport:* Es paga una taxa d’entrada de 10$ o 10€, i a la sortida 20$ o 20€. Porteu dollars, almenys uns quants, perquè aquesta equiparació és freqüent.

*NOTA: a la tornada, quan embarcàvem, ens van dir que si volíem anar tots junts a l’avió paguéssim una propina. No ho vam fer, i vam embarcar de dos en dos, en llocs dispersos. El tema de propines/comissions arriba a ser indignant.

Clima: Xafogós, però en aquesta època (febrer) suportable. Molta calor, el sol pica molt, però a l’ombra, i si corre un mica d’aire…s’està de luxe.

El paisatge: El millor que té el país. De debò, les palmeres donen el toc encantador i màgic a les platges (que en sí, el que és la platja i l’aigua, res a envejar Menorca), perquè Punta Cana, és Atlàntic, no Carib. La zona de muntanya preciosa i si es té la oportunitat, cal visitar-la: plantacions de canya de sucre, cacau, cafè…

Mosquits: Anar ben preparat…t’acrivillen de mala manera.

El nostre hotel: Barceló Bávaro beach
És un complex amb 5 hotels, un d’ells de 5 estrelles. A jutjar pel nom, quan marxes creus que vas al Beach (a tocar de la platja), però resulta que és el nom general de tot el resort i quan arribes allà t’assignen el que tenen lliure. A nosaltres ens van encolomar el Casino, que està bé, però no és a primera línia de platja, com te n’havies fet la idea.

No ens vam moure d’allà, excepte les excursions. La platja, diuen que és la millor de Bavaro. El servei, en general prou bé. Els restaurants deixen bastant per desitjar. Les habitacions, res de l’altre món, però còmodes, àmplies i netes. (Amb TV, caixa forta, WC amb banyera, i terrasseta/balcó).

Servei de tovalloles: a l’hotel de les deixen sempre, no cal ni portar-ne de casa. Si està mullada te la canvien, i si no la necessites tens una targeta que en qualsevol moment pots canviar per tovallola.

Corrent: és de 110V. En general les coses funcionen, però tarden més (exemple el carregador de les piles). Però el kill-paff no ens va funcionar.

Telèfon: 4$ al minut. Carillo, però una trucadeta o dues per donar senyals de vida es pot permetre.

Excursions
Nosaltres en vam fer 3: un de platja, una de muntanya i una de ciutat. Crec que vam elegir bé, em van agradar totes, i per aquest ordre:

El canto de la playa (Isla Saona): imprescindible. Visita a la última platja d’una illeta, casi verge, només hi érem nosaltres, no hi arriben la resta de touroperadors dels hotels. Nosaltres la vam fer amb un operador que no és de cap hotel, i el vam trobar a través d’internet: Captán gringo, val la pena. Qualitat, millor preu i millor atenció. Recomanable portar una càmara d’aigua d’aquestes d’un sol ús.

Santo Domingo: Visita a la Capital. És una mica pesat el viatge, ja que et passes 3 hores d’autocar per anar, i 3 més per tornar. La visita és curta, ja que hi ha poc temps, però val la pena conèixer la zona colonial. A més, es visiten unes coves precioses abans de tornar. I temps per compres.

Jeep Safari: Molt completa i divertida. Es va en una “caravana de jeeps”. 4 persones a cada jeep i el portem nosaltres mateixos. El guia va en el primer i va dirigint l’excursió. Visita a la plantació de canya de sucre; a la muntanya: cacau i cafè, tabac i finalment a dinar a una platja preciosa.

Recomanacions importants:
Després de tot, remarcar alguns conceptes i intentaré no extendre’m més:

Assegurança del viatge: Tingueu clar què us entra i què heu de fer en cas que passi alguna cosa. Pregunteu noms i responsables. A nosaltres ens la van jugar.

El funcionament del nostre seguro era: trucar a la companyia a “cobro revertido” (que no l’agafaven i vam haver de trucar pagant), avisar què passava i informar de les dades (núm. Pòlissa, etc…), llavors ELLS s’encarregaven d’avisar al responsable mèdic de l’hotel pq enviés el metge pertinent.

El que va passar: que en algun moment es va tallar el fil, i qui havia d’avisar al metge, en comptes de fer-ho al que tocava (al costat de l’hotel, hi ha una consulta mèdica exclusiva per turistes, i és on havia d’anar), va avisar a un altre metge amb qui segurament tenia una comissió per portar-hi gent. La noia va acabar en un hospital privat, on la vam treure pitjor del que havia entrat.

Compres: Molt d’ull: cal regatejar, d’entrada: dir la meitat del que et demanen. Es fan les víctimes i t’intenten fer pagar 4 vegades més del que val. Compte amb el què compreu, que no us venguin gat per llebre. I molta paciència perquè és insuportable. Es ven tot, fins i tot la seva pròpia pobresa.

Mosquits: Anar ben previnguts de repelents, si porteu kill-paff, que sigui a piles i after-bite.

Excursions: Fer la del canto de la Playa amb el Capitán Gringo.

Moneda: Jo al final vaig portar-ho tot en dollars, per facilitats de canvi al banc (on hi treballo), però la meva intenció era portar dollars per les taxes de l’aeroport (10+20$) i per pagar les excursions (al voltant de 60-80$ cada una). La resta (compres, ja que nosaltres anàvem amb tot inclòs) canviar allà de euros a pesos dominicanos. (Ull, aquest canvi fer-lo gradualment, ja que després pot ser que no tinguis la oportunitat de fer el canvi al revés).

Medicaments: nosaltres vam tenir mala sort, ja que la majoria vam caure poc o molt. Quasi tots, amb diarrea, així que qualsevol cosa que us vagi bé en aquest sentit. Les clàssiques aspirines o jelocatils i fins i tot, suero per si es cau algun dia.

Llocs d'interès:

Capitán Gringo
Los viajeros: Recomano utilitzar el fòrum, s'hi troba informació miportant de gent que viatja sobint.
Beatrizweb: Web d'una enamorada de la República dominicana. Recomanable també el fòrum.

1 mossegades:

Martouf ha dit...

vaya fotoo pepinooo!!! la veo y me dan ganas de ir!!!!

:)