dimarts, 3 d’abril del 2007

Ningú pararà les màquines

Ahir vaig llegir a el País una notícia, que per desgràcia no ve de nou, però la normalitat no li treu importància. Si més no, a mi em segueix causant la mateixa ràbia i impotència.

Es tracta d'un nou complex urbanístic-turístic que es vol situar als últims 70Km verges del litoral mediterrani, a Múrcia. És un parc natural, del que es van desprotegir, per llei, 11.000 hectàrees. Aquesta llei es va portar al constitucional, però el govern Murcià va anunciar que les obres començaran encara que s’anul·li la llei.

Òbviament, és un desperfecte que no es pot solucionar un cop començat. I vet aquí el recargolat pla desenvolupat durant 6 anys que omplirà les butxaques de quatre... És clar, que molta gent hi pot veure progrés, feina i riquesa per Múrcia, però… ¿a quin preu? Actualment el turisme ja no és un privilegi exclusiu, ja no depèn de construir massivament. Penso que cada vegada es busca més qualitat enfront a quantitat i que si tanta màquina no deixa “qualitat” per oferir, farà que aquest tipus de complexos ens portin allò de “pan para hoy, hambre para mañana”.

No vull entrar en discussió política, ni fer demagògia. Aquesta és del PP, però malauradament tots sabem que de corruptes n'hi ha per totes bandes. El que m'agradaria és pensar que entre tots, podríem fer-hi alguna cosa. Que entre tots, i no parlo de castigar amb vots, ja que això no deixa de ser partidismes cap a un costat o cap a l'altre, però m'agradaria pensar que encara som capaços de moure'ns per alguna cosa, per fer pinya i demostrar que no és el que volem.

Però sóc conscient que això és pràcticament impossible. Tots volem ser bons i defensar causes justes, però a la hora de la veritat què me’n dieu de les segones residències? De les vacances a tot luxe i comoditat? Ens hem acostumat a un nivell de vida que volem mantenir durant les vacances.

Fins on arribarem…

Ah, això sí, a l'ajuntament que no falti la pancarta d' "Agua para todos". Ja sabem que qui realment necessita aigua, ni la veuria encara que pogués arribar-hi. Això sí que és demagògia senyors.

2 mossegades:

Martouf ha dit...

El problema es mayor de lo que se piensa pq la mayoria de murcianos esta afoavor de estas cosas y es una escasa mayoria el que be que no es muy bueno no para murcia esto...

Cuando sea tarde de morros xocaremos, pero siempre hay esperanza ...

Laie ha dit...

Doncs per això mateix em sembla tant preocupant. Com es pot fer entendre a aquesta gent que aquest tipus de "progrés", no ho és, i que tan sols servirà per forrar a uns quants? i d'aquí a uns anys què farem? els que s'omplen les butxaques ja no hi seràn... estaran a kuala lumpur, i tots plegats en pagarem les conseqüències.